Tijelo muškarca izvučeno iz mora: Sumnja se da je riječ o Italijanu koji je nestao nakon pada s jedrilice

Kako se saznaje, mrtvozornik je pregledom tijela utvrdio da je uzrok smrti utapanje, a nadležno odvjetništvo je naredilo obdukciju

23.07.2023. 08:25
  • Podijeli:
rijeka_hrvatska-64157bb64d7ed.webp Foto: Pixabay

Nakon jednodnevne potrage u subotu poslijepodne u moru kraj novigradske luke uočeno je tijelo muškarca koje pluta, a kako se pretpostavlja, moguće je da se radi o 71-godišnjem italijanskom državljaninu koji je u petak zbog nevremena pao s jedrilice.

Navodno ga je uočila posada turističkog broda. Obavijest o nestanku muške osobe nakon pada s jedrilice u more, kod istarskog Novigrada dojavljena je posredstvom MRCC Rijeka službenicima Lučke kapetanije Pula u petak oko 16:15 sati, nakon čega je pokrenuta koordinirana akcija traganja za nestalim, a o događaju je obaviještena Stanica pomorske i aerodromske policije Pula.

Intenzivno površinsko traganje za nestalim provodilo se u širem novigradskom akvatoriju, s dvije brodice iz sastava pulske Lučke kapetanije, jednim policijskim brodom, jednom brodicom Lučke uprave Pula i dvije privatne brodice.

Kako se saznaje, mrtvozornik je pregledom tijela utvrdio da je uzrok smrti utapanje, a nadležno odvjetništvo je naredilo obdukciju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()