Srbija kupila Hitlerovu direktivu: Vučić ističe da tako čuva istoriju

Vučić je istakao da je ova naredba do sada bila u "ko zna čijoj privatnoj kolekciji",

29.11.2023. 21:09
  • Podijeli:
aleksandar vučić predsednik srbije reuters-6547c9db6fb33.webp Foto: Reuters

 Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija danas na aukciji otkupila naredbu Adolfa Hitlera za napad na Kraljevinu Jugoslaviju i Grčku u Drugom svjetskom ratu, jer hoće da štiti istoriju i sačuva sve ono što joj pripada.

Vučić je istakao da je ova naredba do sada bila u "ko zna čijoj privatnoj kolekciji", a da će sada biti vraćena u srpske muzeje.

Vlada Srbije objavila je ranije da je otkupila na aukciji zloglasnu direktivu od 27. marta 1941. godine kojom je Hitler izdao naređenje za napad na Kraljevinu Jugoslaviju i Kraljevinu Grčku

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()