Sjećanje na Olivera Dragojevića: I ove godine manifestacija "Trag u beskraju"

Centralni događaj je koncert na rivi koji je otvoren za javnost i ujedno je vrhunac muzičko-umjetničkog projekta na kojem će nastupiti brojni poznati hrvatski muzičari

07.07.2023. 14:05
  • Podijeli:
oliver_dragojević_bljesak.info 1-64a7e5483f838.webp Foto: Blijesak.info

Povoodm pete godišnjice smrti Olivera Dragojevića nastavlja se projekt Trag u beskraju.

U čast velikana hrvatske muzičke scene u Veloj Luci i ove godine bit će održan niz događanja u sklopu umjetničkog projekta Trag u beskraju. Manifestacija će 5. godinu zaredom imati prigodan i bogat program kojim se slavi lik i djelo Olivera Dragojevića.

Centralni događaj je koncert na rivi koji je otvoren za javnost i ujedno je vrhunac muzičko-umjetničkog projekta na kojem će nastupiti brojni poznati hrvatski muzičari. Cilj manifestacije je podsjetiti na "ljepotu osjećaja sreće i radosti koju Oliverove pjesme izazivaju".

Trag u beskraju započet će tradicionalnim koncertom na trajektu Jadrolinije Korčula u srijedu 26. jula, koji će isploviti iz Splita u 17:30 za Oliverovu Velu Luku.

Nastupit će Dupini feat. Iva Ajduković, Bruna Oberan, Jure Brkljača, Alen Đuras, Alan Bjelinski i Ante Gelo. Svi koji kupe kartu za ovaj trajekt imat će priliku uživati u pjesmi i veselju poznatih izvođača koji će pjevati Oliverove pjesme.

U četvrtak 27. jula u 21:30 je otvorenje izložbe Oliver privatno u dvorani Muzičke škole Oliver Dragojević, a na istoj lokaciji je u petak 28. jula u 21:30 promocija knjige nota Oliver i Zdenko čiji autor je Ante Gelo.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()