Profesor optužen za seksualno uznemiravanje studentkinja

Dvije oštećene djevojke su saslušane u tužilaštvu i one su se pridružile krivičnom gonjenju okrivljenog

20.09.2022. 11:53
  • Podijeli:
profesor_konferencija_laptop_predavanje_pixabay-1663667495652.webp Foto: Pixabay

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnijelo je sudu optužni prijedlog protiv profesora Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu V.P, zbog polnog uznemiravanje dvije studentkinje.

Tužilaštvo je predložilo sudu da profesoru izrekne uslovnu osudu, na taj način što bi utvrdio kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, sa rokom provjeravanja od dvije godine, saopštilo je to tužilaštvo.

Profesor se sumnjiči da je od novembra 2021. do 20.maja 2022. godine polno uznemiravao oštećene A.T. i M.D. na taj način što je primijenio "verbalno, neverbalno i fizičko ponašanje koje predstavlja povredu dostojanstva lica u sferi polnog života, a koje je izazvalo strah i stvorilo ponižavajuće i uvredljivo okriženje oštećenih", saopštilo je to tužilaštvo.

Dvije oštećene djevojke su saslušane u tužilaštvu i one su se pridružile krivičnom gonjenju okrivljenog, dok je treća oštećena M.K. povukla prijedlog za gonjenje okrivljenog, navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni V.P. je 25. avgusta na saslušanju u tužilaštvu negirao da je polno uznemiravao studentkinje tog fakulteta.

Više javno tužilastvo u Beogradu je sprovelo predistražni postupak u ovom slučaju za koji je javnost saznala preko društvenih mreža nakon što se više desetina studentkinja požilo na ponašanje profesora, a samo tri su se odlučile i da ga krivično gone, javlja Tanjug.

Takođe, Više javno tužilaštvo je nakon toga proslijedilo spise predmeta na nadležnost Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. 

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()