Prodaje se otočić na Jadranu: Možete ga kupiti za ovu cijenu

Za kupovinu je potrebno izdvojiti tri miliona i 250 hiljada eura

05.01.2024. 17:41
  • Podijeli:
otok shutterstock-64da1ec3bd33a.webp Foto: Shutterstock

Na hrvatskom tržištu trenutno se prodaje pravi mali biser, otočić Veliki Školj u Malostonskom zaljevu.

Nenaseljeni otočić Veliki Školj prostire se na 21.677 kvadratnih metara u Malostonskom zaljevu kod Dubrovnika u Hrvatskoj, a agencija preko koje se prodaje navodi da je idealan za glamping, naturizam, vjenčanja, privatne zabave, team builiding….

Na otoku se nalazi borova šuma i kamena kuća izgrađena prije 1968. godine, a otok ima i vlastiti izvor pitke vode. Na otoku je ipak zabranjena svaka gradnja, ali ako registrirate OPG, moguće je izgraditi još jednu manju kamenu kuću i zasaditi maslinike ili neku drugu kulturu, piše Dnevnik.hr.

Za kupovinu je potrebno izdvojiti tri miliona i 250 hiljada eura.

Kada je u pitanju kupovina otoka u Hrvatskoj, treba imati na umu da je na većini njih zabranjena bilo kakva gradnja jer je riječ o šumovitom ili poljoprivrednom zemljištu, a jedina je iznimka otvaranje privrede, no i tada je na zemljištu moguće graditi samo poljoprivredne objekte, odnosno podrume, spremišta za voće i povrće, plastenike, staje i slično.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()