Prevarila trgovinu: Žena barkod zalijepila preko barkoda

Novim barkodom pojeftinila artikl

02.01.2023. 10:26
  • Podijeli:
barkod-63b2a30661d75.webp Foto: Pixabay

Podignuta je optužnica protiv žene koja je u trgovini izvršila prevaru tako što je barkod zalijepila preko barkoda skupljeg artikla. Tako je prevarila trgovinu.

"Opštinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 15. decembra 2022., podiglo pred Opštinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatske državljanke (1981.) zbog počinjenog kaznenog djela prevare iz čl. 236. st. 1. Kaznenog zakona", stoji u dopisu.

"Okrivljenu 41-godišnjakinju se tereti da je 5. jula 2022., u prodavaonici u Varaždinu, preko  koda za artikl s maloprodajnom cijenom od 1.600,00 kuna postavila crtični kod koji je skinula sa drugog artikla čija je cijena 130,00 kuna te ga donijela na blagajnu gdje je blagajnica, ne sumnjajući kako se radi o pravom crtičnom kodu artikla i ispravnoj cijeni, očitala i naplatila iznos koji je za više od 1.400,00 kuna manji od stvarne cijene artikla", piše policija, prenosi Index.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()