Prerušio se u dostavljača, pa čovjeku oteo novac

Osumnjičeni A.N. i M.P. su se branili šutnjom, dok je D.N. u potpunosti priznao kazneno djelo, objavilo je tužilaštvo

30.03.2024. 09:20
  • Podijeli:
policija vatrogasci tanjug str-651c6a56d8e8b.webp Foto: Tanjug/STR

Srbijanska policija je u Zemunu uhapsila A.N. (33) koji se u ponedjeljak prerušio u dostavljača Glova te čovjeku na ulici oteo torbu sa novcem. Uhapšena su i dvojica njegovih saradnika, 24-godišnji D.N. i 33-godišnji M.P. koji je organizovao pljačku.

A.N. je po prethodnom dogovoru s M.P., obučen u uniformu Glova, čekao na mjestu kojim će proći oštećeni muškarac. M.P. je znao da će žrtva kod sebe imati sportsku torbu s 1.380.000 dinara (oko 11.700 eura).

Kada je A.N. ugledao svoju metu, potrčao je i udario muškarca šakom u lice. Iz ruke mu istrgao torbu sa novcem i ubacio je u torbu u kojoj dostavljači prevoze hranu. Nakon toga je 24-godišnji D.N. dovezao kamionet u koji je A.N. ubacio torbu i bicikl.

D.N. je zatim odvezao kamionet u park gdje su torbu s novcem predali organizatoru pljačke. On je mladiću kao nagradu za vožnju dao 18.000 dinara (oko 150 eura).

Osumnjičeni A.N. i M.P. su se branili šutnjom, dok je D.N. u potpunosti priznao kazneno djelo, objavilo je tužilaštvo.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()