Preminuo je Milan Milutinović, bivši predsjednik Srbije i potpisnik Dejtonskog mirovnog sporazuma

Umjesto Momčila Krajišnika, Dejtonski sporazum u ime RS potpisao je Milan Milutinović koji je tada bio ministar vanjskih poslova SR Jugoslavije

02.07.2023. 14:27
  • Podijeli:
milan milutinović profimedia-64a16a57f0988.webp Foto: Profimedia

U Srbiji je danas preminuo Milan Milutinović (81), nekadašnji predsjednik te države i bivši potpredsjednik Socijalističke partije.

"Poslednji pozdrav Milanu Milutinoviću, bivšem predsedniku Republike Srbije i bišem potpredsedniku Socijalisticke partije Srbije“, napisao je Ivica Dačić na Instagramu.

Umjesto Momčila Krajišnika, Dejtonski sporazum u ime RS potpisao je Milan Milutinović koji je tada bio ministar vanjskih poslova SR Jugoslavije.

Tek 14. decembra na parafiranju Dejtonskog sporazuma, pod pritiskom NATO-a i Srbije, Krajišnik je parafirao dokumente.

Milutinović je bio predsjednik Srbije od decembra 1997. do decembra 2002. godine. Nakon isteka mandata, u decembru 2002. godine, predao se Haškom tribunalu, gdje je bio optužen za ratne zločine u toku sukoba na Kosovu.

Milutinović je 26. februara 2009. oslobođen je i proglašen nevinim po svim tačkama optužnice.

Po povratku iz Haga izjavio je da ne planira da se bavi politikom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()