Predsjednica Skupštine Crne Gore vratila prijedlog 41 poslanika o razrješenju Mile Đukanovića

Postupak da li je predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav i postupak njegovog razrješenja moraju se voditi odvojeno

01.10.2022. 16:42
  • Podijeli:
Danijela Đurović_predsednica_skupština_Crna Gora_Foto Skupština Crne Gore-1664609891974.webp Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Danijela Đurović vratila je prijedlog 41 poslanika za pokretanje postupaka za utvrđivanje da li je crnogorski predsjednik Milo Đukanović povrijedio Ustav i za njegovo razrješenje, sa obrazloženjem da ta dva postupka moraju biti odvojena.

Đurovićeva je navela da je Ustavom Crne Gore i Poslovnikom Skupštine procedura jasno precizirana i da je potrebno ispraviti dostavljeni akt i nasloviti ga kao prijedlog za pokretanje postupka da li je predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav.

"Tek nakon završene procedure po tom prijedlogu i usvajanja odluke Skupštine da je predsjednik povrijedio Ustav, stiču se uslovi da se predloži dalji nastavak postupka i saglasno ispunjenosti uslova podnese prijedlog za razrješenje", dodala je Đurovićeva.

Ona je istakla da je, pošto je dostavljenim aktom objedinjen prijedlog za dva postupka, dostavljeni prijedlog potrebno ispraviti i uskladiti sa odredbama Poslovnika.

Parlamentarna većina u Skupštini Crne Gore skupila je ranije 41 potpis podrške prijedlogu za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović povrijedio Ustav, odnosno postupka za njegovo razrješenje.  

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()