Potvrđeno! Bivši direktor policije se sumnjiči za zloupotrebu položaja

Na mjestu direktora Uprave policije Stojanović je bio od 2013. do 2018. godine, a tokom njegovog mandata u sukobu kriminalnih klanova ubijeno je više desetina lica.

20.05.2024. 18:30
  • Podijeli:
Slavko stojanović screenshot YT PR Centar Public Relation Centre-664b64c3e82dd.webp Foto: Screenshot YT PR Centar Public Relation Centr

Vijeće Višeg suda u Podgorici potvrdilo je optužnicu Specijalnog tužilaštva protiv bivšeg direktora Uprave policije Crne Gore Slavka Stojanovića, za krivična djela zloupotreba službenog položaja i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Stojanović je uhapšen 18. novembra prošle godine po nalogu Specijalnog tužilaštva, zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj u vezi sa švercom cigareta.

“Vijeće je utvrdilo da iz dokaza prikupljenih u istrazi proizilazi da je okrivljeni osnovano sumnjiv da je izvršio krivična djela koja mu se stavljaju na teret, dok se ni njegov branilac nije protivio potvrđivanju optužnice”, saopšteno je iz Specijalnog tužilaštva.

Na mjestu direktora Uprave policije Stojanović je bio od 2013. do 2018. godine, a tokom njegovog mandata u sukobu kriminalnih klanova ubijeno je više desetina lica.

U tom periodu se desilo i razbijanje opozicionog protesta Demokratskog fronta 2015. godine, kada je zabilježeno više slučajeva policijske brutalnosti.


Ovo je drugi bivši direktor policije Crne Gore koji je uhapšen u posljednjih šest mjeseci.

Prethodno je u julu 2023. godine uhapšen Veselin Veljović, koji je u pritvoru i osumnjičen je za stvaranje kriminalne organizacije, zloupotrebu službenog položaja i krijumčarenje.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()