Policija u Prištini: Pucano na policiju u Banjskoj, ubijen policajac

Drugi policajac je ranjen

24.09.2023. 09:03
  • Podijeli:
Pistolj Pucnjava_Pixabay (1).png Foto: Pixabay

Kosovska policija saopštila je da je na ulazu u selo Banjska kod Leposavića noćas u 2.34 došlo do incidenta i da je jedan policajac tom prilikom ubijen, a drugi ranjen.

"Prilikom obavljanja policijskih dužnosti, danas oko 02:34 časova u Mitrovici Sjever, jedinica za brzu intervenciju granične policije primijetila je da su na ulazu sela Banjska na mostu postavljena dva teška kamiona (bez registarskih oznaka) i ulaz u ovo selo preko mosta je onemogućen, pošto je blokiran", navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, policija je sa tri jedinice krenula u pravcu lokacije i čim su stigle u blizini mjesta gdje je prijavljena blokada, policijske jedinice su naišle na otpor, gdje je sa nekih položaja pucano iz arsenala vatrenog oružja, uključujući ručne bombe i zolje, pri čemu su usljed hitaca upucana dva policajca. 

Jedinice policije su, kako se tvri, u samoodbrani reagovale na napad i uspjele da odbiju početni napad kako bi stvorili uslove za pružanje pomoći i povlačenje upucanih kolega. 

"Povrijeđeni policajci su izvučeni sa lokacije i prevezeni u Regionalnu bolnicu u južnoj Mitrovici gdje je ljekar konstatovao smrt jednog od teško povrijeđenih policajaca, dok su druga dva službenika, jedan ranjen, a drugi povrijeđen, prema riječima ljekara van životne opasnosti", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da kosovska policija, u saradnji i koordinaciji sa nadležnim institucijama i pravosudnim organima, preduzima radnje u cilju održavanja reda i javne bezbjednosti, kao i izvođenja pred organima pravde izvršilaca napada na policijske službenike.

Premijer prištinskih institucija Aljbin Kurti prethodno je na Fejsbuku napisao da je u napadu u selu Banjska kod Leposavića ubijen jedan policajac, a jedan povrijeđen.

Prema njegovim tvrdnjama, napadači su nosili maske i bili naoružani teškim naoružanjem.

„Osuđujemo ovaj zločinački i teroristički napad. Organizovani kriminal uz političku, finansijsku i logističku podršku zvaničnog Beograda napada našu zemlјu", naveo je Kurti. 

U Prištini je saopšteno da je predsjednica prištinskih institucija Vjosa Osmani prekinula posjetu Njujorku zbog događaja u Banjskoj. 

Dopisnik Tanjuga ima nezvanične informacije da su blokirani prilazi Banjskoj.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()