Plenković danas predstavlja novi paket mjera hrvatske Vlade

Prema najavi, penzioneri mogu očekivati novu isplatu jednokratnog energetskog dodatka u iznosu od 50 do 160 eura, ovisno o visini mirovine

13.03.2023. 10:01
  • Podijeli:
Andrej_plenkovic_foto_Reuters-63f7302ed8695.webp Foto: Reuters

Hrvatski premijer Andrej Plenković na sjednici Ekonomsko-socijalnog vijeća predstavit će novi paket Vladinih mjera za ublažavanje inflatornih učinaka i porasta cijena energenata, javlja HRT

Prema najavi, penzioneri mogu očekivati novu isplatu jednokratnog energetskog dodatka u iznosu od 50 do 160 eura, ovisno o visini mirovine. Paket će sadržavati najnižu stopu PDV-a od 5% na plin i neke vrste ogrjeva.

Sjednici, koja počinje u 10 sati prisustvovat će i potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović. Raspravljat će se o imigracijskoj politici Hrvatske te Akcijskom planu za poticanje kolektivnog pregovaranja.

Uoči ESV-a, u 9 sati - sastala se parlamentarna većina.

"Nije to potrebno gledati kao stvar predizbornog paketa pomoći, nego kroz činjenicu da se suočavamo s porastom siromaštva u zemlji i s porastom cijena zbog inflacije i porastom cijena energenata. Mjera je to koja je neophodna, vjerojatno nije sistemska i cjelovita, ali će olakšati građanima da sačuvaju svoje standarde u ovim okolnostima", izjavio je predsjednik SNV-a Milorad Pupovac uoči sastanka.

Premijer Andrej Plenković jutros je novi paket mjera predstavio i predsjedniku Hrvatske zajednice županija Hrvoju Marušiću i predsjedniku Hrvatske zajednice općina Boži Lasiću.

Nastavljamo pomagati županijama, gradovima i općinama da normalno funkcioniraju unatoč energetskoj krizi, objavio je Plenković na Twitteru.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()