Pitanje o WC-u za popis stanovništva u Srbiji koje je dirnulo u srce (FOTO)

Naime, među pitanjima o podacima o stanu nalazi se i ono koje kaže – ako postoji WC u stanu, da li je na ispiranje ili bez

28.09.2022. 16:06
  • Podijeli:
popis_Srbija_foto_Twitter-1664373951898.webp Foto: Twitter

Popis stanovništva u Srbiji počinje u subotu u osam sati i trajat će do kraja oktobra. A kako se početak popisa bliži, tako se na društvenim mrežama sve više govori o pitanjima na koja treba odgovoriti kad popisivač dođe kod stanovnika.

I  čim su pitanja procurila, među 69 njih izdvojilo se jedno koje je izazvalo pravu pometnju među Srbijancima. Kažu da je pitanje pravi spektakl, a odnosi se na WC.  Naime, među pitanjima o podacima o stanu nalazi se i ono koje kaže – ako postoji WC u stanu, da li je na ispiranje ili bez, odnosno da li imate vode u WC šolji ili ne.

Uslijedile su brojne reakcije, neke šaljive, a neke i tužne.

Na to i ostala pitanja Srbijanci će odgovarati otprilike 30 minuta, koliko traje popis po građaninu.

Pritom, zakon je predvidio da građani imaju pravo da odbiju odgovor na tri pitanja – o maternjem jeziku, vjeroispovesti i nacionalnoj pripadnosti, objasnio je pomoćnik direktora Republičkog zavoda za statistiku (RZS) Petar Korović.

Među 69 pitanja naći će se i još jedno koje je takođe privuklo pažnju, a odnosi se na muškarce – koliko imaju djece. Upitan da li se ovo pitanje postavlja kako bi se saznalo o eventualnoj vanbračnoj djeci, Korović objašnjava da to nije razlog, već briga za muški fertilitet.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()