Petković: Razmatramo povratak naših bezbjedonosnih snaga

Nove napetosti na Kosovu

08.12.2022. 23:28
  • Podijeli:
Petar Petković_Foto Tanjug Sava Radovanović-1669276970291.webp Foto: Tanjug / Sava Radovanović

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković obratio se javnosti u Srbiji nakon što je na sjever Kosova stigla specijalna policija.

"Kao što smo i upozorili Kurti je nastavio sa protivpravnim i nasilnim akcijama u cilju okupacije sjevera KiM. Nakon što je hapsio vino i rakiju i napadao porodicu Petrović, i nakon što je Kurti maltretirao našu djecu u Leposaviću", rekao je, te nastavio:

"Oko 300, 350 policajaca, što sa pancirima, što pripadnici ROSU sa punom ratnom opremom i oklopnim vozilima upali su na sjever KiM... Onda su se raspodijelili i blokirali cijelu Kosovsku Mitrovicu, te su se stacionirali u mješovitim naseljima sjevernog dela Kosovske Mitrovice", kazao je Petković.

Naveo da oni nemaju pravo da budu tamo, već samo policija direktorata Sjever, prenosi b92.

"Ja ću da ponovim pogotovo za one sa Zapada da je albanska policija sa juga upala je na sjever KiM iako je to suprotno Briselskom sporazumu. To svi dobro znaju i svi se prave ludi i dopuštaju Kurtiju da ide u ovakve akcije koje imaju za cilj da sahrane Briselski sporazum", rekao je.

Petković je naveo da će Beograd da razmotri povratak sigurnosnih snaga po Rezoluciji 1244.

"Nakon ovog protivpravnog postupka Kurtija, uslijedit će promjene o kojima će pričati predsjednik Srbije", naveo je on.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()