Otkrivena lažna novčanica od 50 eura, policija poziva na oprez

Ukoliko posumnjate u ispravnost primljenih novčanica, nazovite policiju

03.02.2023. 17:02
  • Podijeli:
euro_PIXABAY-1667940089319.webp Foto: Pixabay

Novčanica od 50 eura izdvojena kao sumnjiva 9. januara u mjenjačnici u Buzetu u Hrvatskoj, lažna je, dobrog kvaliteta, a stavljena je u optjecaj u trgovini na području tog grada, saopštila je u petak policija dok traga za osobom koja je koristila pomenutu novčanicu.

Upravo zbog ovog slučaja istarska policija upozorava građane da budu oprezni i dobro provjere novčanice koje primaju.

Podsječaju da je na stranicama Hrvatske narodne banke objavljeno da su u opticaju dvije serije evro novčanica.

Prva se serija sastoji od sedam apoena (5, 10, 20, 50, 100, 200 i 500 eura), a druga, koja se još naziva i serija Evropa, ima iste apoene, osim apoena od 500 evra. Taj se apoen više ne štampa, ali i dalje se može upotrebljavati kao sredstvo plaćanja.

"Ukoliko posumnjate u ispravnost primljenih novčanica, nazovite policiju ili svoje sumnje prijavite najbližoj policijskoj postaji”, naveli su iz policije.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()