Olujni vjetar napravio problem: Zatvorio dionicu magistrale

Vozači se mole za oprez

08.01.2024. 20:18
  • Podijeli:
sneg hrvatska ivo cagalj pixsell-656489250245f.webp Foto: Ivo Cagalj Pixsell

 ​Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su: auto-put A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Sveti Rok i Posedarje te Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

"Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su: autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Sveti Rok i Posedarje -obilazak za lična vozila je državnim cestama čvor Posedarje - Maslenica - Zaton Obrovački - Gračac - čvor Sveti Rok, a za ostala vozila čvor Benkovac - Kistanje - Knin - Gračac - čvor Sveti Rok te Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene", izvijestili su u ponedjeljak popodne iz Hrvatskog auto-kluba (HAK).

Samo za lična vozila otvorene su: auto-put A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale grupe vozila je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar); Jadranska magistrala (DC8) Bakar-Novi Vinodolski-Senj-Karlobag; državni auto-put Gračac-Obrovac-Karin (DC27); državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54); državna auto-put DC99 između čvora i mjesta Križišće; lokalna cesta Kraljevica-čvor Križišće i Paški most.

Na auto-putu A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika zabrana je saobraćaja za autobuse na sprat, vozila s priključnim vozilom i motocikle (I. grupu vozila).

Zabrana prometa zbog olujnog vjetra za I. grupu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1.9 m, autobusi na sprat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, lična vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom) na državnoj cesti D 102 most Krk u oba smjera.

Saobraćajna nesreća na auto-putu A3 između čvora Sv. Nedjelja i čvora Samobor u smjeru Bregane. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h. Molimo korisnike za oprez.

Zbog zimskih uslova zabrana je saobraćaja za kamione s prikolicama i šlepere s poluprikolicama (te ostala vozila bez zimske opreme) na cestama u Lici i na svim županijskim i lokalnim cestama na području Donjeg Lapca i Korenice.

Kolovozi su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Snijeg pada mjestimice u Lici i Slavoniji. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebno na mostovima i nadvožnjacima. Iz HAK-a pozivaju vozače da brzinu i način vožnje prilagode uslovima na putevima, pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.

Povećana je gustoća saobraćaja na auto-putu A3 između čvora Zagreb Zapad i čvora Kosnica u smjeru Bregane. Vozi se u koloni uz povremene zastoje uz ograničenje brzine 80 kilometara na sat pa iz HAK-a mole korisnike za pojačan oprez i strpljenje.

Večeras od 21.00 sat do 06.00 sati ujutro zbog radova u tunelu Učka voziće se uz posebnu regulaciju.

Zbog vanrednog događaja dionica državnog puta (DC2) most Ilok-Bačka Palanka zatvorena je za vozila teža od 3.5 tona, prenosi "Tportal".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()