Novinarke UNA televizije osvojile dvije prve nagrade na festivalu Zlatna Buklija

Na 18.međunarodnom festivalu "Zlatna buklija" u konkurenciji je bilo više od 300 dokumentarnih filmova domaće, regionalne i inostrane produkcije

21.05.2023. 14:49
  • Podijeli:

Novinarke Una televizije Jovana Maletić i Sanja Buljanović osvojile su prve nagrade na međunarodnom festivalu dokumentarnog filma "Zlatna buklija". 

Svečana dodjela nagrada održana je sinoć u Velikoj Plani, a u konkurenciji je bilo više od 300 dokumentarnih filmova domaće, regionalne i inostrane produkcije.

Aleksandar i Ana su skinuli prašinu sa starih mašina svojih predaka i u novom ruhu oživjeli koradžijski zanat kog se u današnje vrijeme malo ko lati. Njihov poduhvat dočarali su novinarka Jovana Maletić, snimatelj Marko Nikolić i montažer Vanja Spasić u emisiji "Gradske priče", a stručni žiri je to ocijenio prvom nagradom.

"Kada neko prizna tvoj rad i na ovako nekom višem nivou to uvijek bude zadatak. Tako da u planu su razne dobre stvari razne priče za koje ja volim da kažem da će vam razvlačiti osmijeh na lice, jer osmjeh, osmjeh, osmjeh - bez obzira šta nam se sve dešava moramo da vratimo na lica i gradske priče će se truditi da to urade, a ja se nadam da ćemo to uspjeti. Kada dođe i priznanje ovako zvanično za to, pa puna kapa", rekla je novinarka Jovana Maletić. 

"Gradske priče imaju različite teme, različite ideje, a ova priča je imala sve te ideje objedinjene. Imali smo zanat, tradiciju, imali smo ljubav koja se rađa i nastavlja, sve to tako da može da se kaže da sam vjerovao da će sve to da zadobije jednu lijepu gledanost. Upravo zato što sve smo uspjeli da spojimo i prenesemo tu poruku", objašnjava montažer UNA televizije Vanja Spasić.

"Zlatna buklija" dodijeljena je i novinarki Sanja Buljanović. Ona je, sa svojom ekipom emisije "Una due tre" - snimateljem Markom Nikolićem i montažerkom Milom Omčikus, donijela priču o Nastasiji Nedimović, ženi-borcu koja svoje iskustvo sa teškom bolešću koristi da pomogne drugim ljudima.

"Svakoj nagradi čovjek se obraduje, jer to je činjenica i dokaz da ste na nekom dobrom putu. Taj naš put je mnogo dug, mi svi učimo tokom ove profesije i svaka nagrada je potvrda da je put ispravan. Obavezuje negdje da ne smijemo da se spustimo ispod tog kvaliteta koji smo pokazali i motiviše da sljedeće godine dođemo", kaže novinarka Sanja Buljanović.

"I ove godine je televizija Una kao i prethodne godine otkrila naš festival i autori su veoma kvalifikovani i veoma odani svom poslu. Učestvovali su i ove godine sa svojim filmovima i dvije nagrade su otišle upravo vašoj televiziji za predivne filmove koje su autori napravili", ističe direktor festivala "Zlatna buklija" Živomir Žića Mihajlović. 

Na 18.međunarodnom festivalu "Zlatna buklija" u konkurenciji je bilo više od 300 dokumentarnih filmova domaće, regionalne i inostrane produkcije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()