Napeto na Kosovu: 'Tuklo me više policajaca'

Pripadnici policije Kosova prethodno su upali u zgradu opštine Zvečan, pošto su ispred opštine, gdje su se okupili građani, ispalili suzavce i šok bombe

26.05.2023. 15:50
  • Podijeli:
Protest Srba_Zvečan_Kosovska policija_gradonačelnici_Foto Reuters (1)-6470bd7cd3c02.webp Foto: Reuteers

Aleksandar Arsenijević iz Građanske inicijative "Srpski opstanak" rekao je da je kosovska policija prvo krenula na žene, pa na njega, kao i da su ga suzavcem poprskali direkno u oči.

"Bio sam dezorijentisan, odvukli su me između dva auta, počeli da me tuku", rekao je Arsenijević. Ističe da je u jednom trenutku jedan policajac rekao na albanskom da ne tuku one s kamerama.

Opisao je jednog od policajaca koji su ga tukli, koji mu je bio specifičan, navodeći da njegove tvrdnje mogu potvrditi kamere sa zgrade Opštine.

Desetak povrijeđenih

Kako javlja dopisnik RTS-a, u bolnici u Kosovskoj Mitrovici potvrđeno je da je desetak ljudi povrijeđeno u sukobu specijalnih snaga policije i okupljenih građana.

U ovom trenutku situacija se malo smirila, ali je jako napeto i prijeti da eskalira, navodi dopisnik RTS-a.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()