Nakon dvodnevne rasprave: Skupština Srbije usvojila izvještaj o pregovorima sa Prištinom

Vučić jučer nije iznio cijeli francusko-njemački plan za Kosovo*

03.02.2023. 22:18
  • Podijeli:
Posebna sednica Skupštine Srbije o KiM_Foto Tanjug Zoran Žestić (2)-63dd19464f06f.webp Foto: Tanjug / Zoran Žestić

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su većinom glasova izvještaj Vlade Srbije o pregovorima o Kosovu* od septrembra 2022. do polovine januara 2023. Od 186 prisutnih poslanika, za Vladin izvještaj je glasalo 153, protiv 23, a nije glasalo devet poslanika.

Time je završena dvodnevna skupštinska rasprava o izvještaju o pregovorima sa Prištinom.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u četvrtak, predstavljajući Izvještaj, rekao da je cilj otvoreni razgovor o izazovima sa kojima se država suočava, a ne prebacivanje odgovornosti.

Jučerašnju raspravu pratili su oštri verbalni sukobi i uzajamne optužbe, a sjednica je u jednom trenutku bila na ivici fizičkog obračuna među poslanicima vladajuće stranke i dijela opozicije.

Vučić jučer nije iznio cijeli francusko-njemački plan za Kosovo*.

Umjesto toga, on je rekao da će govoriti o najlošijim tačkama tog sporazuma.

Rekao je i da postoje neke dobre tačke, ali da Srbiju „šargarepu“ niko ne garantuje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()