MUP Srbije: U prva tri dana predato skoro 6.000 komada oružja

Nakon 8. juna, onaj kod koga se otkrije neregistrovano oružje, municija i eksplozivne naprave, snosiće ozbiljne kaznene posljedice

11.05.2023. 11:15
  • Podijeli:
oruzje-pixabay.jpg

U prva tri dana važenja mjere predaje neregistovarnog oružja u posJedu građana, od 8. do 10. maja, predato je 5.973 komada oružja, 290.572 komada municije i 468 komada minsko eksplozivnih sredstava, objavilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova na svom Instagram nalogu.

MUP poziva sve građane koji poseduju neregistrovano oružje, municiju i eksplozivne naprave da ih do 8. juna predaju najbližoj policijskoj stanici.

Takođe, građani imaju mogućnost i da pozovu policijske službenike da dođu na navedenu adresu i preuzmu oružje, naveo je MUP. Od 8. maja, u narednih mJesec dana, svi građani koji poseduju nelegalno oružje mogu da ga predaju policijskoj stanici bez ikakvih "pitanja i posledica".

MUP je ranije saopštio da građani neregistrovano oružje mogu da predaju i bez napuštanja svoga doma, pozivom najbližoj policijskoj stanici koja će uputiti patrolu na datu adresu i oružje preuzeti.

Nakon 8. juna, onaj kod koga se otkrije neregistrovano oružje, municija i eksplozivne naprave, snosiće ozbiljne kaznene posljedice.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()