Legendarni brend iz vremena EX-YU kupili Rusi

Kompanija Siberian Wellness planira da rebrendira, ali i sačuva prepoznatljivost proizvoda na koji su se navikli potrošači u regionu

15.12.2022. 23:24
  • Podijeli:
Brion_FB-639aca3e0f011.webp Foto: Facebook

Kompanija Siberian Wellness kupila je fabriku kozmetike Dahlia poznatu po brendovima Becollino, Hera i kultnom losionu za brijanje Brion. Ugovor u iznosu od 15 miliona eura obuhvata vrednost zemljišta, proizvodnog kompleksa, opreme i tehnologije.

"Otvaraju se mogućnosti za širenje proizvodnje uz postojeće kapacitete. Pokrećemo lokalnu proizvodnju Siberian Wellness proizvoda, proširujemo asortiman postojećih brendova, poboljšavamo sastav i trudimo se da u recepturama ne budu samo plodovi sibirske, već i srpske prirode. Nadamo se da ćemo vratiti Dahliji reputaciju regionalnog lidera", izjavila je Tatjana Gorohovska, predsjednica Siberian Wellness-a.

Kompanija Siberian Wellness planira da rebrendira, ali i sačuva prepoznatljivost proizvoda na koji su se navikli potrošači u regionu, kao i da ih učini interesantnijim savremenim potrošačima. Proizvodi, kako kažu, biće još kvalitetniji i još prirodniji.

Korijeni kompanije Dahlia sežu u 1924. godinu. Prvi naziv kompanije je bio Engleska drogerija Union, a nalazila se u strogom centru Beograda. Ova drogerija posjedovala je laboratoriju, u kojoj su se proizvodili kozmetički preparati, ali se bavila i prodajom najpoznatijih svjetskih brendova parfema, krema, pudera. Union je u to vreme posjedovao i licencu engleske firme Elizabet Arden, koja se tada punila i prodavala u Beogradu. Uoči stogodišnjeg jubileja Dahlia sada ima nove mogućnosti za rast.

"Siberian Wellness prisutan je na tržištu Srbije već skoro deset godina, brend ima odličnu reputaciju – klijente asocira na efikasnost i kvalitet. Svi proizvodi napravljeni su u skladu sa najstrožijim međunarodnim standardima kvaliteta. Kompanija posluje u okviru strategije globalnog proširivanja i proizvodna platforma u Srbiji otkriva nove mogućnosti za rad na tržištu Balkana, Evrope i Turske", rekla je Dragana Orlandić, CEO Dahlia.

Siberian Wellness posluje na globalnom tržištu već 26 godina i ima klijente i konsultante iz 60 zemalja svijeta. Jedan su od svjetskih lidera u proizvodnji prirodnih proizvoda namijenjenih lepoti, zdravlju i sportu. Kompanija poštuje stroge ekološke standarde tokom proizvodnje i podržava značajne ekološke projekte, koji su usmjereni na zaštitu životne sredine i očuvanje biljnih i životinjskih vrsta.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()