Gradonačelnik Zagreba: Krećemo u rušenje Maksimira

Nakon 26 godina završen je imovinsko-pravni spor gdje Zagreb nije mogao raspolagati s cijelim područjem stadiona”, otkrio je Tomašević na konferenciji za medije

14.12.2023. 17:01
  • Podijeli:
stadion-maksimir_Luka Stanzl_PIXSELL  -1665654011336.webp Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Da se stvari po pitanju projekta novog stadiona u Zagrebu miču u pravom smjeru pokazala je i najnovija izjava gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

Nakon 26 godina završen je imovinsko-pravni spor gdje Zagreb nije mogao raspolagati s cijelim područjem stadiona”, otkrio je Tomašević na konferenciji za medije nakon završetka sjednice Gradske skupštine.

“To je 300.000 kvadrata i kao što znate, dugo godina taj spor nije bio riješen. Drago mi je što smo to riješili jer to nam omogućuje rušenje starog stadiona i izgradnju novog”, dodao je gradonačelnik komentirajući donesen zaključak kojim će se sklopiti Sporazum o razumijevanju u vezi s rekonstrukcijom gradskog stadiona Maksimir i rekonstrukciji objekata Katoličke crkve na deset lokacija u gradu Zagrebu.

“U fazi smo izrade studije izvodljivosti koja će pokazati koliko je popratnih sadržaja potrebno izgraditi kako bi se novi stadion financirao privatnim, a ne javnim novcem. Vjerujem da će postojati interes privatnih investitora. Nećemo koristiti javni novac za stadion u Maksimiru”, naglasio je Tomašević koji je dogovor nazvao povijesnim.

Dodao je kako će otkup privatnih parcela za crkve platiti i provoditi država.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()