Građani Hrvatske uznemireni: Hiljade stanovnika dobilo vojne pozive

Iz Ministarstva napominju da će tokom marta, aprila i maja ove godine biti pozvano oko 10.000 rezervista

20.03.2023. 21:16
  • Podijeli:
hrvatska vojska profimedia (2)-64183d4874168.webp Foto: Profimedia

Hiljade stanovnika Hrvatske dobilo je vojni poziv da se jave u područne kancelarije za poslove odbrane za određivanje "ratnog rasporeda".

Pozivi za ratni raspored koji ovih dana stižu na kućne adrese hrvatskih građana uznemirili su neke s obzirom na rat u Evropi, pa se pitaju da li je moguć prigovor, javljaju hrvatski mediji.

Iz Ministarstva odbrane Hrvatske su objasnili da su u pitanju redovne aktivnosti vezane za rezervni sastav Oružanih snaga Hrvatske.

Kako su naveli, većina pozvanih nalazi se na rasporedu u rezervnim jedinicama, ali im raspored nije mogao biti upućen 2020, 2021. i 2022. godine zbog pandemije virusa korona.

Iz Ministarstva napominju da će tokom marta, aprila i maja ove godine biti pozvano oko 10.000 rezervista. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()