Dječak vozio 113 kilometara na čas! Otac mu bio suvozač

Vozilo i vozač isključeni su iz saobraćaja, a protiv maloljetnika i njegovog oca podnesene su prekršajne prijave.

16.12.2023. 21:23
  • Podijeli:
brza-voznja2-pixabay.jpg Foto: Pixabay

Četrnaestogodišnji dječak vozio je automobil "BMV" auto-putem kod Lazarevca brzinom od 113 kilometara na čas, a na mjestu suvozača bio je njegov otac, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Policija je presretačem zaustavila automobil oko ponoći na putu Beograd-LJig kod Lazarevca, gdje je ograničenje brzine 80 kilometara na čas.

Nakon zaustavljanja, utvrđeno je da je vozilom upravljao četrnaestogodišnjak koji nema položen vozački ispit, dok se na mjestu suvozača nalazio njegov tridesetdevetogodišnji otac.

Vozilo i vozač isključeni su iz saobraćaja, a protiv maloljetnika i njegovog oca podnesene su prekršajne prijave.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je da roditelji budu odgovorni i da ne ugrožavaju bezbjednost svoje djece i drugih učesnika u saobraćaju dajući djeci da upravljaju vozilom prije sticanja zakonskog prava

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()