Srbija tuguje: Region plače za nevinim žrtvama

Građani širom Srbije i regiona odaju počast stradalima u dvije masovne pucnjave

06.05.2023. 08:24
  • Podijeli:
svijeca dan zalosti foto Pixabay-64342604623e1.webp Foto: Pixabay

Na beogradskim grobljima danas će biti sahranjeno četvoro učenika i radnik obezbjeđenja koji su ubijeni u pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, dok će u Malom Orašju biti sahranjeno petoro stradalih u pucnjavi u blizini Mladenovca.

Danas je drugi dan žalosti u Srbiji zbog tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i masovnog ubistva u selima u okolini Smedereva i Mladenovca.

U dvije pucnjave u Srbiji izgubljeno je 17 života - u srijedu je trinaestogodišnji dječak ubio iz pištolja osmoro učenika i radnika obezbjeđenja u školi "Vladislav Ribnikar", dok je povrijedio šestoro učenika i nastavnicu, a potom je u odvojenoj pucnjavi dan kasnije mladić ubio osam osoba, a ranio 14 kada je pucao na mještane više sela u okolini Mladenovca i Smedereva.

Šest đaka i nastavnica su sa prostrijelnim ranama hospitalizovani, a dvoje djece je još u kritičnom stanju.

Građani širom Srbije i regiona odaju počast stradalima u dvije masovne pucnjave.

U Republici Srpskoj, Federaciji BiH i Brčko distriktu juče je bio Dan žalosti, dok je Vlada Crne Gore odlučila da za dan žalosti proglasi nedjelju, 7. maj.

Trodnevna žalost proglašena je i u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()