Bizaran incident: Gradonačelnik se potukao sa vojnikom

Od izvora bliskih istrazi saznaje se da je u tuči povrijeđen 52-godišnjak.

17.06.2024. 13:35
  • Podijeli:
auto-policija-mup.jpg

Siniša Jenkač, HDZ-ov gradonačelnik Novog Marofa učensnik je tuče u noći sa subote na nedjelju.

Ovo satanaje 24sata.hr, a kako navodi ovaj portal, Jenkač se juče nije javljao.

Od izvora bliskih istrazi saznaje se da je u tuči povrijeđen 52-godišnjak.

Policija je prvobitno, bez objave identiteta, objavila kako je u nedjelju oko 1 sat u Orehovcu, na parkingu ispred vikend kuće, došlo do verbalnog, a potom i tjelesnog sukoba u kojem su učestvovali su 45-godišnjak i 52-godišnjak.

Objavljeno je i kako je 45-godišnjak napustio mjesto događaja, te kako tragaju za njim.

Kasnije su dopunili informaciju te su naveli kako se 45-godišnjak sam javio u policijsku stanicu u Novom Marofu, gdje je ispitan zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela teška tjelesna povreda u pokušaju, te je nakon toga pušten na slobodu.

Kako saznaje gore pomenuti portal, muškarac se 16. juna javio u objedinjeni hitni bolnički prijem u Varaždinu, gdje je pregledan od strane hirurga, a nakon obrade je otpušten.

Preporučeno mu je da se u slučaju pogoršanja stanja javi u bolnicu.

U Novom Marofu oko svega vlada zavjet šutnje. Na upit gradu nema odgovora. Medijima se javio tek zamjenik gradonačelnika Ivan Tuk, koji nije htio direktno odgovoriti na pitanja, već je rekao kako se juče kratko vidio s gradonačelnikom i da s njim nije ni o čemu razgovarao.

"Čuo sam da je nešto bilo, zvao sam ga ali se nije javio. Ne znam što se događa", komentarisao je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Neposredno nakon objave članka, stiglo je Jenkačevo očitovanje.

Prenosimo ga u cijelosti:

Nastavno na Vaš upit je li gradonačelnik Siniša Jenkač tokom vikenda u Orehovcu učestvovo u verbalnom, a potom u fizičkom sukobu, u nastavku Vam dostavljamo odgovor gradonačelnika.

"Mogu potvrditi da sam u spomenuto vrijeme, na spomenutoj lokaciji sudjelovao u incidentu te ovim putem izražavam žaljenje što sam u navedenom sudjelovao. Budući da je istraga u tijeku, ne smijem komentirati i iznositi detalje. Voljan sam dati komentar na cjelokupni događaj kada istraga i cjelokupni proces službeno završe. Tada ću komentirati sve okolnosti događaja", poručio je Jenkač.

Iz Ministarstva odbrane Hrvatske naknadno potvrdili kako je u noći tokom vikenda došlo do sukoba u kojem je povrijena osoba koja radi u vojsci.

"Pripadniku Oružanih snaga Republike Hrvatske pružena je liječnička pomoć u Općoj bolnici Varaždin gdje su utvrđene lakše tjelesne ozljede te je otpušten kući. Sve ostale informacije u nadležnosti su Ministarstva unutarnjih poslova koje provodi nadležno postupanje u predmetnom slučaju", poručili su iz Ministarstva obrane.

Karate HDZ-ovac

Jenkač u svojoj biografiji navodi da se 20 godina aktivno bavi karateom.

"Nositelj sam crnog pojasa 3.˚ DAN. Od najvećih sportskih uspjeha mogu spomenuti: Europsku medalju u karateu – srebrna medalja na prvenstvu Europe, Grenoble Francuska 2000. godine zbog čega sam proglašen za najboljeg sportaša Grada Novog Marofa iste godine. U sportu sam i dalje aktivan kao trener u Karate klubu Okinawa Novi Marof gdje sam posebno posvećen radu s djecom i mladima", napisao je na stranicama Novog Marofa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()