Američka vojna tajna osvanula na internetu: Greškom objavili lokaciju moćnog oružja

Plovilo koje je dizajnirala i izgradila korporacija Northrop Grunman namijenjeno je za otkrivanje podvodnih prijetnji

26.06.2024. 13:40
  • Podijeli:
SAD_oruzje_tajna_foto_X-667bc8f642b9c.webp Foto: X/@Unvaxxed_Vet

Jedan od najstrože čuvanih američkih vojnih projekata - podvodni dron Manta Ray viđen je na satelitskim snimkama s Google Eartha.

Plovilo koje je dizajnirala i izgradila korporacija Northrop Grunman namijenjeno je za otkrivanje podvodnih prijetnji, a dio je projekta američke mornarice za razvoj nove klase podvodnih dronova.

Dizajnirano je na način da se kreće kroz okean bez ljudskog nadzora ili potrebe za nadopunom goriva, a ima i mogućnost hibernacije na morskom dnu. Ovo je prvi takav dron te je njegov pionirski dizajn do nedavno držan u strogoj tajnosti, piše Daily Mail.

Nakon što je plovilo pušteno u more na testiranje, snimio ga je Google Earth, a snimke su u međuvremene uklonjene i zamijenjene čamcima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()