Beogradski gradonačelnik: 'Dosta je te Kuće cvijeća, vratimo Tita u Kumrovec'

"Branio nas je i od onoga od kog smo napravili mit, od Josipa Broza, koji je bio austrougarski kaplar i kao takav pucao po nama", rekao je Šapić

03.04.2024. 16:44
  • Podijeli:
aleksandar šapić, 2 mart 2024 - foto Tanjug Jadranka Ilić (2)-65e584c1bce1c.webp Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Predsjednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić najavio je da će pokrenuti inicijativu da Kuća cvijeća, odnosno Muzej historije Jugoslavije, postane muzej srpske historije, a da se Josip Broz Tito koji počiva u njoj vrati u Kumrovec.

Šapić je rekao da u tom muzeju treba da počivaju ljudi koji su Srbiju, kako je naveo, zaista branili - Stepa Stepanović, Živojin Mišić, Radomir Putnik i ostali.

On je dodao i da mu kada pomene Dragoljuba Mihajlovića koji je, kako je rekao, "jedan od naših najodlikovanijih oficira koji je branio Srbiju u Balkanskim ratovima i u Prvom svjetskom ratu od Austrougara", a u Drugom svjetskom ratu protiv nacista, "skaču na glavu Titovi Jugosloveni", piše Blic.

"Branio nas je i od onoga od kog smo napravili mit, od Josipa Broza, koji je bio austrougarski kaplar i kao takav pucao po nama", rekao je Šapić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()