Balkan tražio Vanju: Osumnjičeni pisao po Fejsbuku o politici

Ni u jednom trenutku nije spomenuo nestale ljude za kojima je tragala cijela Makedonija.

04.12.2023. 08:31
  • Podijeli:
Vanja Gorčevska-656d803e4b033.webp Foto: FACEBOOK

Na dan 1. decembra kada je, kako se sumnja, pobjegao iz Sjeverne Makedonije, Ljupčo Palevski, jedan od osumnjičenih za ubistvo Vanje Gorčevske (14), objavio je posljednji post na Fejsbuku, na kojem je bio veoma aktivan.

Dok je cijela javnost u zemlji, ali i čitav Balkan, tragala za nestalom djevojčicom, a ljudi šerovali apel na društvenim mrežama, osumnjičeni Palevski je dnevno objavljivao političke poruke sa nacionalističkim i antizapadnim sadržajem. Njegova posljednja objava bila je u petak, 1. decembra u 13.51.

U petak, kada se završavao samit OSCE u Skoplju, objavio je šest poruka na Fejsbuku u vezi sa politikom, prenosi Telma.

Osumnjičeni je 29. novembra, dva dana nakon nestanka i ubistva djevojčice, objavio video obraćanje svojim pratiocima, opet vezano za politiku, kao i nekoliko drugih političkih objava.

Samo dan nakon ubistva devojčice, održao je govor od sat i po u kome je govorio o pranju novca u Makedoniji. Istog dana objavljuje i 2,5-časovnu video debatu. Postoji i nekoliko drugih političkih objava.

Na dan kada je Vanja oteta i ubijena, nije objavio ništa na Fejsbuku.

22. novembra, kada je nestao ubijeni Panče Žežovski iz Velesa, Palevski je imao nekoliko političkih objava na svojoj Fejsbuk stranici.

Ni u jednom trenutku nije spomenuo nestale ljude za kojima je tragala cijela Makedonija.

Umjesto apela, objavljivao je svoje političke stavove, kao i stavove svog političkog pokreta "Desna". Sa ovim pokretom su povezani i ostali osumnjičeni za ubistvo 14-godišnje Vanje Gorčevske i 74-godišnjeg Pančea Žežovskog.

Vanja ubijena iz pištolja, osumnjičen i njen otac: Jedan od uhapšenih priznao zločin
Vanja ubijena iz pištolja, osumnjičen i njen otac: Jedan od uhapšenih priznao zločin
Nakon jednonedeljne potrage, Tužilaštvo je u nedelju saopštilo da je pronađeno beživotno telo devojčice, kao i 74-godišnjeg muškarca. Oboje su ubijeni.

Za ubistva je osumnjičeno pet osoba, a sumnja se da je Palevski pobegao iz zemlje. On je bivši građevinski preduzetnik, a sada politički aktivista iz Skoplja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()