Auto sletio s puta i zapalio se: Poginula braća od 12 i 19 godina

Nesreća se dogodila u istarskom mjestu Lupoglav

15.09.2023. 17:42
  • Podijeli:
Automobil izgorio Luka Batelic:PIXSELL-65047b1987ccb.webp Foto: Luka Batelic/PIXSELL

Strašna tragedija zavila je u crno istarsko mjesto Lupoglav.

Tamo su juče oko 17.45 sati u teškoj saobraćajnoj nesreći poginule dvije osobe, a doznaje se kako je riječ o braći staroj 19 i 12 godina. Automobil je sletio u provaliju nakon udara u stablo te se zapalio.

U vozilu su pronađena dva mrtva tijela.

"Cijeli Lupoglav zavijen je u crno. Ugasila su se dva života i to dvojice braće. Imali su 19 i 12 godina i poznajem im roditelje i baku koja isto živi u Lupoglavu. Život je bio pred njima. Tragedija je to koju mjesto ne pamti. Stradala su djeca" ispričala je za 24 sata susjeda iz Lupoglava koja dobro poznaje porodicu.

Policija je ranije saopštila da je do nesreće došlo kada je vozač na lokalnom putu pod Uškom prešao na lijevu stranu i udario u stablo uz lijevi rub kolnika. Nakon što se automobil odbio od stabla, sletio je niz padinu i zapalio se.

Zapovjednik JVP Pazin Vjekoslav Valenta za Index je ispričao kakav su prizor zatekli jučerašnjim izlaskom na teren.

 

“Dojava je bila u 17.48 i odmah se podiglo vozilo s grupom vatrogascima koji su na mjesto događaja došli u 18.05 te su s kolegama iz DVD-a Lupoglav odmah počeli s gašenjem zapaljenog automobila. Automobil je bio u razbuktaloj fazi i tek kasnije, kada su vatrogasci došli do mogućnosti da izvrše kontrolu, uvidjeli su da se u automobilu nalaze tijela smrtno stradalih", kaže Valenta.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()