Prvi avion iz Atine sletio na aerodrom u Sarajevu

Uspostavljena linija

02.06.2024. 09:44
  • Podijeli:
aegean airlines sarajevo 23-665c1fd7dad17.webp Foto: Aerodrom Sarajevo

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sinoć je sletio avion iz Atine što je ujedno i prvi sezonski let Aegean Airlinesa na liniji Atina - Sarajevo.

Avion je sletio na sarajevski aerodrom u 21:30, a ono što je interesantno putnicima na ovoj liniji su na aerodromu u Atini uručeni i simbolični certifikati na kojima je naznačeno kako je riječ o inauguralnom letu na liniji Atina - Sarajevo.

Također, u znako otvaranja ove linije putnicima je uručena torta kao i suveniri.

Alan Bajić, direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo, izrazio je zadovoljstvo povodom uspostavljanja nove linije.

- Ovo je važan korak za povezivanje Sarajeva s Atinom i širom mrežom putovanja koje nudi AEGEAN. Radujemo se što našim građanima kontinuirano pružamo još više mogućnosti za putovanja, ali i što uspijevamo promovirati Sarajevo kao atraktivnu destinaciju za turiste iz Grčke - kazao je on.

- Zadovoljstvo nam je što smo uspostavili našu novu direktnu liniju od Atine do Sarajeva, nastavljajući povećanje povezanosti i ekspanziju unutar balkanskog područja. Od danas će putnici koji polaze sa Aerodroma Sarajevo, bilo da lete iz razonode ili posla, imati priliku letjeti direktno jednim od naših aviona, te za samo jedan sat i 15 minuta sletjeti u Atinu. U isto vrijeme, putnici iz Grčke ili naše međunarodne mreže imat će priliku posjetiti Sarajevo i istražiti njegove ljepote. Povodom naše 25. godišnjice, želim iskoristiti priliku i uvjeriti vas da ćemo nastaviti pružati izvanredno iskustvo našim putnicima, istovremeno povećavajući povezanost i potičući ekonomski rast na atraktivnim destinacijama - izjavio je Pepi Stamati, zamjenik CCO za mrežu i prihode AEGEAN-a.

Redovni letovi između Sarajeva i Atine planirani su od 1. juna 2024. do kraja septembra 2024. godine, dva puta sedmično, utorkom i subotom.

Podsjetimo, Turistička zajednica KS najavila je još početkom godine kako će se iz Sarajeva uspostaviti tri nove linije i to za Varšavu u Poljskoj te Atinu i Solun u Grčkoj.

Kada je riječ o putovanju u Atinu, karte se putem Aegean Airlinesa mogu naći već po cijeni od 185 eura.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()