Vulin komentarisao SDA: Tvrdi da su u ovoj partiji ljuti i uplašeni

Vulin je napomenuo da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić više desetina puta, mnogo više nego što je morao, pa i trebao, ponovio da zahtijeva poštovanje Dejtonskog sporazuma

09.06.2024. 17:01
  • Podijeli:
Tan2023-11-0316493193_5 aleksandar vulin AP PhotoDarko Vojinovic, File-6548a4f61967a.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin rekao je da su u SDA bijesni jer su Srbi jedinstveni, a uplašeni da će BiH funkcionisati po Dejtonu koji garantuje Republiku Srpsku, a ne po tumačenjima koja će je ukinuti.

"SDA, prije nego što počne da optužuje Srbe za ugrožavanje mira u BiH, trebalo bi da se sjeti da je koljač sa Kravice Naser Orić heroj te bošnjačke stranke", naglasio je Vulin.

Vulin je podsjetio da su Republiku Srpsku stvorili Srbi, a BiH velike sile u Dejtonu.

On je dodao da je među tim silama bila i Rusija, kao i da su tada Srbi izborili priznanje Republike Srpske u okviru BiH od velikih sila, među kojima i od SAD i Velike Britanije.

Vulin je napomenuo da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić više desetina puta, mnogo više nego što je morao, pa i trebao, ponovio da zahtijeva poštovanje Dejtonskog sporazuma.

"Pošto se SDA obraća javnosti na srpskom, da im i ja odgovorim na srpskom jeziku - Svesrpski sabor traži bezuslovno poštovanje svakog slova Dejtonskog sporazuma i očuvanje položaja tri naroda i dva entiteta. Nadam se da su sada razumeli", istakao je Vulin u pisanoj izjavi.

Vulinova reakcija je uslijedila nakon saopštenja SDA na račun Srbije i Republike Srpske, u kome su istakli da je Svesrpski sabor "prijetnja miru", a usvojena deklaracija "atak na BiH i Dejtonski sporazum".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()