Vlade Srpske i Srbije utvrdile prioritete u saradnji

Posebno je bilo riječi o problemima sa kojima se suočavaju stočari u regionu zbog virusa afričke kuge svinja

04.08.2023. 15:24
  • Podijeli:
zajednicka sjednica vlada srbije i srpske-64ccfbcebc094.webp Foto: Vlada RS

Vlade Republike Srpske i Srbije utvrdile su danas na nekoliko prioritetnih oblasti saradnje u narednom periodu, a akcenat je stavljen na dalje unapređenje saradnje u oblasti energetike, putne i željezničke infrastrukture, informacionih tehnologija, namjenske industrije i poljoprivrede.

Na zajedničkom sastanku dvije vlade u Banjaluci razgovarano je o trenutnom statusu zajedničkih projekata Republike Srpske i Srbije, te mogućnostima daljeg unapređenja i intenziviranja saradnje u više oblasti, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Tokom razgovora bilo je riječi o aktivnostima na izgradnji hidroeletrane "Buk Bijela", auto-puta od Bijeljine ka Rači, aktivnostima u vezi sa izgradnjom aerodroma u Trebinju, izgradnji tehnološkog parka u Banjaluci, pitanjima iz oblasti namjenske industrije, zajedničkom projektu protivgradne preventive u Podrinju, te saradnji u oblasti proizvodnje organske hrane.

Posebno je bilo riječi o problemima sa kojima se suočavaju stočari u regionu zbog virusa afričke kuge svinja, te je ukazano na važnost saradnje, zajedničkog pristupa i preventivnog djelovanja u sprečavanju širenja ovog virusa.

Sastanak vlada održan je uoči održavanja sjednice Savjeta za saradnju Republike Srpske i Srbije, napominju u saopštenju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()