Višković: Tražit ćemo da se ponište svi procesi dok su Debevec i Mehmedagić bili na funkcijama

Smatra da je ovaj proces "raspakovao mnoge stvari" u Sudu BiH

20.12.2023. 16:55
  • Podijeli:
PXL_130923_103155825 radovan višković Dejan RakitaPIXSELL-650aba9548917.webp Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Premijer Repoubike Srpske Radovan Višković komentarisao je, nakon odgođenog ročišta, proces koji se trenutno vodi protiv  predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika.
"Svaki put kad dođem ovdje, vidimo novu predstavu. Kad bi sad ovdje mogao Petar Kočić da se pojavi, imao bi materijala za Nobelovu nagradu. Toliko vidimo nebuloza, gluposti, neutemeljenih optužbi...", kazao je Višković.

Smatra da je ovaj proces "raspakovao mnoge stvari" u Sudu BiH.

"Ono što mogu da najavim jeste da će Vlada RS na sjednici u petak ujutru uputiti zahtjev da svi sudski procesi koji su vođeni u periodu dok je uhapšeni predsjednik Suda bio predsjednik i direktor OSA-e bio direktor, proglase ništavnim i vrate na ponovno odlučivanje. Očigledno je da je bila sprega advokata, predsjednika Suda, Obavještajno-sigurnosne agencije i mi imamo na to pravo. Ovdje se ne radi samo o pripadnicima srpskog naroda, nego o predmetima protiv svih naroda", kaže Višković.

Dodaje da su hapšenja Ranka Debevca i Osmana Mehmedagića otvorila "jedan ledeni brijeg koji se počeo topiti" i izrazio nadu da će ovo donijeti dobro čitavoj BiH, "da se riješimo neustavnih institucija, da se riješimo da pojedinci mogu da rade šta hoće, a posebno da to rade za veliki novac."

"Postavite sebi pitanje šta treba da očekuju građani ove zemlje kad čuju da je uhapšen predsjednik Suda, jedan od vodećih advokata i bivši direktor zato što su namještali presudu. Pa to je dno dna za jednu zemlju. Većina građana ove zemlje ne želi da živi u takvoj zemlji. Ako vi nemate elementarno pravo na korektno suđenje, onda zaista ne treba da živite u takvoj zemlji i takva zemlja ne zaslužuje da postoji", rekao je Višković.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()