Ursula fon der Lajen Dolazi u Sarajevo: Zbog njenog stava o Izraelu, mnogi građani nezadovoljni

Fon der Lajenova će se u Sarajevu sastati sa članovima Predsjedništva BiH, a razgovaraće i sa predsjedavajućom Savjeta ministara Borjanom Krišto

28.10.2023. 14:49
  • Podijeli:
Ursula fon der Lajen_Foto Reuters-638f1622b78e9.webp Foto: Reuters

Građani Federacije BiH /FBiH/ na društvenim mrežama izražavaju nezadovoljstvo zbog najavljenog dolaska u Sarajevo predsjednika Evropske komisije Ursule fon der Lajen, pa čak pozivaju i na proteste.

Sarajlije i građani FBiH, koji su se nedavno okupili na protestu podrške Palestini i apelovali na hitni prekid sukoba, nisu oduševljeni najavljenom posjetom Fon der Lajenove zbog, kako navode, njene podrške Izraelu, pa na društvenim mrežama šire poruke nezadovoljstva i pozivaju na proteste.

Neki od statusa na platformi "Iks" sadrže poziv na okupljanje ispred Delegacije EU, a na profilu "Bosansko Podrinje" piše da u Sarajevu u srijedu "trebamo jasno i glasno reći šta mislimo o njenom dolasku i nek ide kući pa nek odande `stoji` uz Izrael".

Iz Evropske komisije ranije je saopšteno da će Fon der Lajenova doputovati u BiH u srijedu, 1. novembra, u okviru posjete zemljama zapadnog Balkana, kako bi razgovarala o bilateralnoj saradnji i predstavila plan rasta EU za region.

Fon der Lajenova će se u Sarajevu sastati sa članovima Predsjedništva BiH, a razgovaraće i sa predsjedavajućom Savjeta ministara Borjanom Krišto.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()