UNA u Zvorniku i Bratuncu: Izbori protiču mirno

U Bihaću, Tuzli, Srebreniku, Zvorniku, Bratuncu i Vogošći danas građani biraju gradonačelnike i načelnike

05.02.2023. 10:19
  • Podijeli:

Izbori u Zvorniku i Bratuncu za sada protiču mirno.

Na vanrednim izborima za načelnika opštine Bratunac do 11.00 časova glasalo je 2.252 birača ili 12,8 odsto od ukupnog broja upisanih u birački spisak.

Na prijevremenim izborima za gradonačelnika Zvornika do 11.00 časova glasalo je 5.238 birača ili 9,93 odsto upisanih u birački spisak, podaci su Gradske izborne komisije /GIK/.

U Bratuncu za sada mirno, sva birališta su otvorena na vrijeme. CIK nema prijava o nepravilnostima. Najmanje birača glasaće u Bratuncu i to 16.972 na redovnim biračkim mjestima.

Opštinska izborna komisija ima dvije prijave, ali nisu dokumentovane. Kako je za UNU rekla predsjednica ove Komisije u Bratuncu Ivana Milanović, timovi su na terenu i nisu uočili nikakve nepravilnosti.

Za načelnika opštine Bratunac su dva kandidata od kojih je jedan nezavisni i to Srđan Rakić te Lazar Prodanović iz SNSD-a.

Samo jedan je kandidat za gradonačelnika Zvornika, Bojan Ivanović iz SNSD-a. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()