U Sarajevu sastanak Eichhorst, Dodika, predstavnika "Trojke", Čovića...

Sastanak dolazi u jeku nove političke krize i bonskih ovlasti koje je koristio Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH, a kojeg ne priznaju u RS

12.07.2023. 10:19
  • Podijeli:
delegacija_eu  bih - reuters-1666604123603.webp Foto: Reuters

U Sarajevu se održava sastanak predstavnika stranaka "Trojke", Milorada Dodika, lidera SNSD-a, predsjednika HDZ-a Dragana Čovića i generalne direktorice za Evropu u Službi za vanjske poslove Evropske unije (EU) Angeline Eichhorst.

Također, prisutni su predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik NSRS-a Nenad Stevandić, predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto i predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić.

Sastanak dolazi u jeku nove političke krize i bonskih ovlasti koje je koristio Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH, a kojeg ne priznaju u RS.

Bonske ovlasti se, podsjećamo, tiču odluka koje je donijela Narodna skupština RS koje se odnose na Ustavni sud BiH i visokog predstavnika na teritoriji RS.

Potom su i pored odluke visokog predstavnika ti zakoni iz NSRS objavljeni u službenom glasniku RS.

Dodik bi se nakon sastanka trebao obratiti javnosti, a Eichhorst sastati sa članovima Predsjedništva BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()