U podne ističe rok Republike Srpske da US BiH poništi ranije donijetu odluku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik saopštio je juče da, ako Ustavni sud ne ukine tu odluku, slijedi sjednica NSRS

23.06.2023. 09:29
  • Podijeli:
sud_pixabay-1664270478276.webp Foto: Pixabay

Danas u podne ističe rok koji je Republlika Srpska dala Ustavnom sudu BiH da poništi ranije donijetu odluku o održavanju sjednica, ako joj ne prisustvuju najmanje tri sudije koje je izabrao parlament FBiH i najmanje jedan sudija izabran u Narodnoj Skupštini Republlike Srpske.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik saopštio je juče da, ako Ustavni sud ne ukine tu odluku, slijedi sjednica NSRS na kojoj će biti donijet zakon o prestanku važenja i objavljivanja odluka tog suda u Srpskoj i zaštiti lica koja budu progonjena zbog toga od organa BiH.

"Mi ćemo taj zakon donijeti veoma brzo, bez ikakvih problema, možda već u utorak, 27. juna, i nastaviti dalje našu političku borbu", naveo je Dodik.

Zbog ovakve odluke Republike Srpske, predsjednik Dodik se našao na udaru kritika predstavnika međunarodne zajednice u BiH, posebno SAD.

Do krize Ustavnog suda BiH došlo je prošle sedmice kada je odlučeno o brisanju jednog člana pravila o odlaganju plenarnih sjednica, kojoj nije prisustvovao nijedan sudija izabran od Narodne skupštine Republike Srpske.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()