U Parlamentu BiH sutra sastanak klubova poslanika sa članovima CIK-a o izmjenama Izbornog zakona

Posljednjeg radnog dana ove godine državni parlamentarci u Predstavničkom domu razmatrat će SDA-ov prijedlog izmjena Izbornog zakona Bosne i Hercegovine

26.12.2023. 11:18
  • Podijeli:
Parlament BiH Foto: Armin Durgut/Pixsell
Parlament BiH

Sutra će u zgradi Parlamentarne skupštine BiH biti održan sastanak klubova poslanika sa predsjednicom i članovima CIK-a.

U pozivu koji je stigao klubovima SDA, SNSD-a, SDP-a, SDS-PDP-Za pravdu i red, HDZ-a, DF-a, NiP-a, Naša stranka-BHI KF i Srpskom klubu navodi se potreba sa sastankom zbog predstavljanja prijedloga za izmjene izbornog zakonodavstva i prijedloga za usvajanje paketa integriteta izbornog procesa (uvođenje novih tehnologija u izborni proces) i rješavanja izbornih sporova sa prijedlozima za unapređenje.

Posljednjeg radnog dana ove godine državni parlamentarci u Predstavničkom domu razmatrat će SDA-ov prijedlog izmjena Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

Kako trenutno stoje stvari, pored poslanika iz SDA, ovaj prijedlog koji je pozdravila i Delegacija EU u BiH, podržat će i predstavnici Trojke (NiP, SDP i Naša stranka) i opozicija iz RS-a (SDS, PDP, Lista za pravdu i red). Glasovi protiv se očekuju iz SNSD-a i HDZ-a.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()