Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu na osnovu dokaza iz aplikacija "Skaj" i "Anom"

Krijumčarili drogu na području Hrvatske, Njemačke, Holandije i Poljske

16.02.2023. 09:32
  • Podijeli:
sudbih_una2-63e0e41bcfce1.webp Foto: Una

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv pet lica za organizovani kriminal.

Optužnica je podignuta protiv Sake Bibića, Eldara Hujića, Admira Halimanovića, Alema Zukića i Đoke Komara, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Oni se terete da su od kraja 2019. do kraja 2021. godine postali pripadnici grupe za organizovani kriminal i djelovali na teritoriji BiH, Srbije, Crne Gore, kao i zemalja EU, te vršili krivična djela organizovanog kriminala, neovlaštenog prometa droge i pranja novca.

U optužnici se navodi da su optuženi, komunicirajući putem zaštićenih aplikacija, dogovarali realizaciju izvršenja krivičnih djela, te krijumčarenje, prevoz, skrivanje i dalji transport prema zemljama EU, kao i plasman na ilegalnom narko-tržištu na teritoriji BiH, velikih količina skanka, najčešće u količinama od oko 100 kilograma.

Droga je krijumčarena na područje Hrvatske, Njemačke, Holandije i Poljske radi plasmana na ilegalnom narko-tržištu u tim zemljama, za što su dobijali velike količine novca, koje su koristili za kupovinu nekretnina i skupocjenih motornih vozila, te tako vršili pranje novca.

U okviru optužnice, zatraženo je oduzimanje nezakonite imovinske koristi u vrijednosti većoj od 300.000 KM.

Navode optužnice Tužilaštvo će dokazivati pozivanjem više od 20 svjedoka i stručnih vještaka, kao i prilaganjem više desetina dokaznih materijala.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()