Sutra ročište: Još se čeka odluka o spajanju procesa protiv Dodika i Lukića

Pucar je rekao i da ove predmete ne bi trebalo da vodi isti sudija.

12.02.2024. 09:28
  • Podijeli:
SUD BIH SRNA-65c0cfdb7b000.webp Foto: Srna

Advokat Miljkan Pucar, koji pred Sudom BiH zastupa vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića, rekao je za RTRS da još nisu dobili odluku o zahtjevu odbrane za spajanje postupka protiv Lukića i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.


“Optužnice su razdvojene, iako imamo jedan optužni akt. Mi smo podnijeli zahtjev da se ta dva postupka spoje, ali još nismo dobili odluku o tome. Radi se o procesnom rješenju protiv kojeg nije dozvoljena žalba”, rekao je Pucar.

On je izrazio nadu da će novi sudija, Sena Uzunović, prihvatiti argumente odbrane i spojiti predmete protiv Lukića i Dodika.

Pucar je rekao i da ove predmete ne bi trebalo da vodi isti sudija.

“Ukoliko su saoptuženi u razdvojenim predmetima, isti sudija ne bi trebalo da vodi oba predmeta, jer je već u jednom premetu čuo dokaze i zauzeo mišljenje, a to isto će učiniti i u drugom”, naveo je Pucar.

Govoreći o sutrašnjem ročištu Lukiću, Pucar je rekao da će najverovatnije biti pročitana optužnica, odnosno jedan optužni akt u predmetima protiv Dodika i Lukića.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()