SNSD će i u Domu naroda biti protiv ukidanja akciza na gorivo

Potvrdio lider stranke Milorad Dodik

01.02.2023. 16:14
  • Podijeli:
Tan2022-12-2819020074_7 benzinska pumpa, gorivo FOTO TANJUG FOTO HINA TOMISLAV PAVLEK-63d3a75ae62ed.webp Foto: Tanjug/Hina/Tomislav Pavlek

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je danas nakon sastanka sa ministrom inistranih poslova BiH Dinom Konakovićem da delegati iz njegove partije neće podržati ukidanje akciza na gorivo u Domu naroda BiH. Imajući u vidu da SNSD ima četiri ruke, ova odluka neće dobiti "zeleno svjetlo".

Tako će ostati pri stavu koji su imali i poslanici najveće partije u RS u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH a koji su jedini glasali protiv.

Podsjećamo, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH juče je usvojio izvještaj zajedničke komisije oba doma o usaglašavanju teksta Zakona o izmjenama Zakona o akcizama, koji podrazumijeva ukidanje akciza na sve vrste goriva na period od šest mjeseci.

Radi se o zakonskom prijedlogu koji je razmatran u prošlom mandatu Parlamentarne skupštine, a da bi usaglašeni zakon stupio na snagu, potrebno je da izvještaj zajedničke komisije usvoji i Dom naroda.

Primjenom usaglašenih rješenja gorivo u BiH bi pojeftinilo za 35 do 40 feninga, a po isteku šest mjeseci ostavljena je mogućnost Savjetu ministara da svojom odlukom produži za tri mjeseca primjenu zakona.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()