Schmidt najavio "Dan D" za izborni zakon: Hoće li biti raspleta na sastanku političkih lidera

Schmidt najavio da će intervenisati ukoliko se lideri ne dogovore

16.01.2024. 13:45
  • Podijeli:
christian schmidt una 1-6581a63e4cb13.webp Foto: UNA

Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt, (kojeg ne priznaju vlasti u RS) kazao je kako će se do kraja sedmice okupiti politički lideri u našoj zemlji da pokušaju još jednom dogovoriti tehničke izmjene Izbornog zakona BiH, a ako ne uspiju, onda će on intervenisati.

Schmidt je taj dan ocijenio kao "Dan D".

"Oni još jednom žele razgovarati o tim pitanjima. Skepsa postoji kod nekih tačaka u Republici Srpskoj kod Milorada Dodika. Oni tu ne drže korak", kazao je Schmidt za Večernji list.

Na pitanje da li postoji optimizam, Schmidt je rekao da optimizam postoji i da je "zahvalan za svaku odluku koju samostalno donesu".

Schmidt je 19. decembra upozorio bh. političare da "u naredne dvije ili tri sedmice" donesu tehničke promjene izbornog zakona ili će u protivnom on reagovati.

U međuvremenu, SDA je u parlamentarnu proceduru uputila svoj prijedlog o izmjenama koji je prošao na Predstavničkom domu BiH, ali prema najavama SNSD-a neće proći u Domu naroda.

Prethodnih dana Schmidt se sastao s liderima Trojke u Sarajevu i sa Draganom Čovićem u Mostaru.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()