Saša Magazinović otputovao u Kijev, održat će niz sastanaka s ukrajinskim zvaničnicima

Povod ove službene posjete je druga godišnjica od početka invazije Ruske Federacije na Ukrajinu

22.02.2024. 22:55
  • Podijeli:
Sasa_magazinovic_Kijev_foto_FB-65d7bd9d163d3.webp Foto: Facebook/Saša Magazinović

Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Saša Magazinović boravit će 23. i 24. februara u Kijevu (Ukrajina) na poziv predsjedavajuće Delegacije Ukrajine u PSVE Marie Mezentseve.

Povod ove službene posjete je druga godišnjica od početka invazije Ruske Federacije na Ukrajinu.

Tokom boravka u Ukrajini, Magazinović će imati sastanke sa visokim zvaničnicima Vlade i Parlamenta Ukrajine.

U pozivu za zvaničnu posjetu Ukrajini, domaćini iz Parlamenta Ukrajine istaknuli su značajan doprinos Magazinovića, demonstriran tokom zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope, kao i zahvalnost za Magazinovićev suštinski doprinos jačanju globalne svijesti i promoviranju mira, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

"Vaša korisna uloga u podršci Ukrajini u borbi protiv neopravdane agresije Ruske Federacije je visoko cijenjena. Izražavam duboku zahvalnost za Vašu utjecajnu ulogu u ovim izazovnim vremenima", kaže se, između ostalog, u pozivnom pismu koje je Mezentseva uputila Magazinoviću.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()