Sa mjesta počasnog bh. konzula u Panami: Željka Cvijanović uputila inicijativu za razrješenje Fatiha Kola

Kol u trenutku izvođenja ove akcije nije bio na teritoriji BiH, ali se njegovo ime nalazi u prijedlogu za određivanje pritvora ili mjera zabrane članovima ili saradnicima.

13.05.2024. 16:49
  • Podijeli:
Željka Cvijanović UN-663151fbb82d1.webp Foto: RTRS

Članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović pokrenula je inicijativu za razrješenje Fatiha Kola s mjesta počasnog bh. konzula u Panami, potvrđeno je za Klix.ba.

Kol se spominje među optuženim osobama u akciji "Black Tie 2", koja je provedena 22. aprila ove godine. U akciji su učestvovali Europol, FBI i DEA, zajedno s pravosudnim organima iz Bosne i Hercegovine.
Upravo je Cvijanović poslala prijedlog za imenovanje Kola na mjesto počasnog bh. konzula u Panami, a on je u decembru prethodne godine predao akreditive predsjedniku Ureda za ambasadorske i konzularne poslove Predsjedništva Paname Diomedesu Carlesu.

Kol u trenutku izvođenja ove akcije nije bio na teritoriji BiH, ali se njegovo ime nalazi u prijedlogu za određivanje pritvora ili mjera zabrane članovima ili saradnicima.

Podsjetimo, ukupno su u akciji "Black Tie 2" uhapšene 23 osobe. Njih troje je ostalo u pritvoru, odnosno sud je odlučio da tokom istrage u pritvoru ne zadrži 15 osoba od 18 za koje je zatražena ova mjera, a za pet osoba Tužilaštvo BiH nije ni tražilo pritvor, ali jeste mjere zabrane.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()