Refik Lendo razgovarao sa Sattlerom

Na sastanku je razgovarano o evropskom putu Bosne i Hercegovine i ulozi Federacije Bosne i Hercegovine na tom putu

30.03.2023. 17:40
  • Podijeli:
evropska-pregovori-una.jpg

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Refik Lendo sastao se danas sa šefom Delegacije Evropske unije i specijalnim predstavnikom Evropske unije u Bosni i Hercegovini, Johannom Sattlerom.

Na sastanku je razgovarano o evropskom putu Bosne i Hercegovine i ulozi Federacije Bosne i Hercegovine na tom putu.

Ambasador Sattler je istaknuo posvećenost Evropske unije Bosni i Hercegovini i njenoj što bržoj integraciji u članstvo. U tom kontekstu je posebno izdvojio dodjeljivanje kandidatskog statusa Bosni i Hercegovini kao jasan signal domaćim vlastima i građanima.

Na sastanku je također razgovarano o formiranju novog saziva Vlade FBiH. Potpredsjednik Lendo je naglasio potrebu što skorijeg okončanja tog procesa u skladu sa procedurama propisanim Ustavom FBiH i u skladu sa većinskom voljom glasača.

Lendo je izrazio očekivanje da će stranke koje su kandidovale izabrane članove rukovodstva FBiH i koje su kao takve nezaobilazne u tom procesu što prije postići dogovor koji bi rezultirao formiranjem novog saziva Vlade FBiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()