Različite struje unutar stranaka sve češća pojava

Sukobi u "vlastitim redovima"

13.06.2023. 09:51
  • Podijeli:

Često čujemo, žargonski rečeno, o više struja unutar jedne političke partije. Upravo te struje su rezultat unutaranačkih nesuglasica koje prema struci najviše slabe jednu političku stranku.

Iako političari to žele sakriti, kad tad ti sukobi isplivaju na površinu, kao što se to desilo za vikend.

Kongres SDP-a gdje je Nerminu Nikšiću produžen mandat predsjednika stranke pao je u sjenu nakon prozivki na račun Irfana Čengića, koji na kongres nije došao.

"Nažalost uglavnom ti sukobi unutarstranački isplivaju pred same kongrese, kada to nije potrebno ni za samu stranku a posebno u ovom trenutku kada imamo friško formiranu vlast.

Stranke i rukovodstvo stranaka ne planiraju, ne upravljaju tim procesima koji se tiču stranačke strukture i uglavnom se ti procesi dovedu pet do 12 tako da oni eskaliraju kada je to najpogubnije", ističe Mirza Mehmedović, profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

Opširnije u prilogu Maje Popović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()