Prvi rezultati pokazuju: Čengić novi načelnik Starog Grada

Građani su birali između Dženana Selimbegovića (SDA) i Irfana Čengića (SDP). Pravo glasa je imalo 36.195 birača, a to pravo je do 15 sati iskoristilo 21,54 posto glasača

29.10.2023. 20:34
  • Podijeli:
irfan-cengic-3-872x610-653eb2652bda5.webp Foto: Bosnainfo

Prijevremeni izbori za načelnika Općine Stari Grad u Sarajevu održali su se danas. Glasanje je zatvoreno u 19:00 sati nakon čega je krenulo brojanje.

Građani su birali između Dženana Selimbegovića (SDA) i Irfana Čengića (SDP). Pravo glasa je imalo 36.195 birača, a to pravo je do 15 sati iskoristilo 21,54 posto glasača.

Prema prvim nezvaničnim rezultatima, Irfan Čengić će postati novi načelnik Općine Stari Grad.

Čengić se večeras oglasio na svom Instagram profilu:

“Hvala ljudi za podršku. Starim Gradom se ne vlada, Starom Gradu su se služi. Narednih 11 mjeseci ću služiti građanima i tražiti vaše povjerenje za dalje na osnovu rezultata rada. Vodili smo čistu, pozitivnu kampanju, kampanju o budućnosti o Starom Gradu, o nama a ne drugima.

 

 

Moji prijatelji, vijećnici, naše porodice i ja su bili žrtve laži, napada i potvara, ali narod je to prepoznao. Hvala svima koji su srcem bili uz mene, kao što sam rekao ovo je pobjeda svih nas, a poraz bi bio samo moj.

Bit ću načelnik svih ljudi, stranački interesi će biti sa strane a to očekujem i od vijećnika. Starom Gradu ćemo donijeti novu energiju, nove projekte, novi odnos prema ljudima, novo vrijeme bez korupije i pozivam da nas pratite da li se držimo obećanja.

Stari Grad voli svoju djecu…”, napisao je Čengić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()