Predstavnik Rusije u UN istakao: Zapadni akteri su ti koji podrivaju Dejtonski mirovni sporazum

Kako je rekao politička kriza u BiH je postala realnost i izaziva sve veću zabrinutost

02.11.2023. 16:40
  • Podijeli:
Vasilij Nebenzja savet bezbednosti un rusija reuters-652ffdc825da7.webp Foto: Reuters

Vasilij Nebenzja, stalni predstavnik Rusije u UN, istakao je na današnjoj sjednici da su zapadni akteri ti koji podrivaju Dejtonski mirovni sporazum.

Kako je rekao politička kriza u BiH je postala realnost i izaziva sve veću zabrinutost.

On je istakao da Savjet bezbjednosti ne smije zanemariti činjenicu da pred njegovim očima BiH postaje kolonijalni entitet kojim otvoreno manipulišu Vašington i Brisel.

"Imaju i samoprozvanog visokog predstavnika koji je sam preuzeo čitav niz državnih funkcija, čak i na zakonodavnom nivou. Pseudo-visoki predstavnik je razveden od stvarnosti, to je jasno vidljivo u njegovom izvještaju. Izražavam žaljenje što Savjet bezbjednosti UN prima takve izmišljotine", rekao je ruski predstavnik na sjednici SB UN posvećenoj stanju u BiH.

On je pozvao Savjet bezbjednosti na čitanje Izvještaja Vlade Republike Srpske.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()