Poslanici Predstavničkog doma BiH složni prvi put: Ukidanje PDV-a na doniranu hranu u hitnoj proceduri

Tokom diskusije iskazana bezrezervna podrška dobroj namjeri da se, kako je istaknuto, pomogne onima koji se bave humanitarnim radom i gladnima da dobiju svoj obrok

07.06.2023. 15:12
  • Podijeli:
parlament - bih - anadolija (3)-63d1184e0a716.webp Foto: Anadolija

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je na današnjoj sjednici zahtjev da se prijedlog zakona o dopuni Zakona o porezu na dodatu vrijednost (PDV) razmatra po hitnom postupku.

Prijedlog zakona o dopuni Zakona o PDV-u u parlamentarnu proceduru uputili su poslanici Saša Magazinović, Nenad Grković, Denis Zvizdić, Šemsudin Mehmedović, Jasmin Emrić, Sabina Ćudić, Jasmin Imamović, Predrag Kojović, Ermina Salkičević-Dizdarević, Rejhana Dervišević, Albin Muslić, Mia Karamehić-Abazović, Nihad Omerović, Elvisa Hodžić i Aida Baručija.

Poslanik i predsjedavajući Kluba poslanika SDP-a BiH Saša Magazinović obrazložio je taj prijedlog koji predviđa ukidanje plaćanja poreza na doniranu hranu, napominjući da je UIO podržala zakon i čak pomogla da se on formuliše.

Poslanici su tokom diskusije iskazali bezrezervu podršku dobroj namjeri da se, kako je istaknuto, pomogne onima koji se bave humanitarnim radom i gladnima da dobiju svoj obrok.

Napomenuto je da je neophodno osigurati njegovo najefikasnije provođenje u praksi, te spriječiti sve eventulane zloupotrebe.

Branislav Borenović (PDP), poslanik u Predstavničkom domu BiH kazao je da je ovo prvi put da su poslanici složni i da ga to raduje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()